Hau! Hau! Atmel 328p Watchdog

Mok!

Onko kukaan käytellyt watchdogia Atmelilla? Mistä saisi tietoa asiasta?

On. 8271.pdf http://www.atmel.com/dyn/resources/prod_documents/8271.pdf on ystäväsi. Sivu 51. Pari sivua eteenpäin löytyy esimerkkikoodia. Sivulla 299 on WDTON fusebitti kerrottu.

Neuvotaan lisää kun on tarkempi kysymys.

Vahtikoira keskeyttää tai resetoi (inklusiivinen tai) jos hauvaa ei ruoki. ruokinta-ajat säädetään sitten että niihin ehditään. Tämän kaiketi tiesit.

Taidan kuitenkin rakennella ‚Äúhard resetin‚ÄĚ eli piirin, joka painaa reset-pinnin (1) maihin aika ajoin. Saa olla prosessori sitten miten solmussa tahansa. Voisinpa harkita my√∂s virransy√∂t√∂n katkaisemista aika ajoin, vaikka kerran vuorokaudessa. Laitteessa on Atmelin lis√§ksi modeemi, jolle resetointi aika ajoin voisi tehd√§ ter√§√§.

Löysin simppelin kytkennänkin. Pitkälle ajalle 4060, perään 555 antamaan nollauspulssi.

reuk.co.uk/Repeat-Timer-Circuit.htm

No sen takiahan siinä piirillä on tuo watchdog optio olemassa, ettet tarvitse ulkopuolista erillistä pakkoresetointia jumitusten varalta.

Ideahan on että normaalisti toimiessaan ohjelma resetoi watchdogin laskurin ennenkuin se ehtii laueta määrä välein. En nyt muista miten atmel tekee nuo mutta ainakin joissain on watchdogin kello lähdekkin riippumaton siittä miten suoritin on muuten konfiguroitu.

Useissa suorittimissa lisäksi vielä tilatiedot saatavissa resetin jälkeen että millaisesta tilanteesta toivuttiin.