Grafanan / lisenssi

Meinasin että raspberry 3b+ huolehtii ruuvin lukemisesta, ja pc voi pyörittää tietokantaa ja grafanaa niin sd-kortti pääsee helpommalla.

Grafana asentuu deb-paketista kivuttomasti, mutta kun koittaa käynnistää, paljastuu logista että se jää kaipaamaan license-tiedostoa. Tämmöistä en grafanan sivustolta onnistunut löytämään, ohjeissa luki että tee tunnarit, vasemmalta joku valikko jne. Semmoinen ero vain että itselläni lukee siinä lisenssien kohdalla 0.

Mitä tuolta lueskelen, niin enterprise-debiä pitäisi saada käyttää ilmaiseksi, mutta en kyllä keksi miten tuon saa käynnistymään.

Hei,

Grafana on näköjään tehnyt jotain muutoksia lisensseihin keväällä. Kuitenkin heillä on noin kuukausi sitten päivitetty ohje Raspberry Pi asennuksesta: Install Grafana on Raspberry Pi | Grafana Labs. Uskoisin että noilla ohjeilla onnistuu.

Seurasin ruuvicomin ohjetta liian kirjaimellisesti, ja tulin asentaneeksi ohjelmaversioita itse tarkistamatta tältä sivulta(https://ruuvi.com/fi/setting-up-raspberry-pi-as-a-ruuvi-gateway/). grafana-enterprise_6.3.3_amd64.deb sieltä pomppasi eteen, kun tällä hetkellä uusin stable on 8.2.0.

Tämä uusin stable asentui ongelmitta.

1 Like

Hei,

Kiitoksia lisätiedoista, päivitin artikkelin linkin niin että pitäisi ohjautua viimeiseen OSS-versioon oletuksena