Forward drop?

robomaa.com/index.php?main_p … ts_id=1169
Tommosii ledei oon tilaamas ja kun voltteja kattelin niin hämmästyin että mikä on forward drop? Käykö tohon esim 3V nappiparistot?
EDIT. robomaa.com/index.php?main_p … ts_id=1219
Tuosta toisesta linkistä, että kun siinä volttien kohalla lukee 1.8V-2.2V käykö niihin 1.5V AA paristot? Vai saako jostain esim prismasta 2 voltin paristoja? Miten mä saan oikeet paristot noille?

Suosittelen lukemaan mm. seuraavat kirjoitukset:
Lauri Jämsä: Ledin etuvastus ja sen mitoitus
Kari Huhtama: Ledien kytkennät

Aloita niillä. Senkin jälkeen jää vielä varmasti kysyttävää! :slight_smile:

Luin nuo jo pitkä aika sitten. En tajua mikä on forward drop?? Etuvastus? Mutta mitä sanotte onko kallista jos saan 50 taalalla posteineen 2kpl 5 metrin ledikelaa, 44 näppäimisen kaukosäätimen niille ja 2 adapteria jotka antaa niille seinään kytkettynä 12 voltin virtaa. Onko kallis?

Vaihdetaan sitten lontoonkielisille sivuille: Finging a forward voltage drop across a led. Vastaus kysymykseesi löytyy viestiketjun heti ensimmäisestä vastauksesta.

En suosittele kytkemään verkkojännitteeseen mitään eBaysta (tms) tilattua. Näissä kun herkästi palavat vain näpit ja pahimmassa tapauksessa koko talo.

Kolme ilmaista neuvoa:

  • Kipase kirjastosta jokin opus elektroniikan perusteista.
  • Pysy pattereissa.
  • Muista ett√§ s√§hk√∂ on v√§√§rin nautittuna vaarallista.

Jos forward ois niinkuin eteenpäin ja drop vähän kuin tippuminen niin mikä mahtaisi olla silloin kyseessä, kun virta menee diodista läpi + -|>- - kytkennässä ja jännite tippuu tuossa yli mentäessä? Ja mitä tapahtuu virralle jos jännite on matalampi kuin tuo forward drop?

Suosittelen myös tutustumista kirjallisuuteen.