Eagle gerberit

Moi.

onko kukaan törmännyt ongelmaan, kun TOP layer ei tule gerber tiedostoihin mukaan.
ei kai tuossa ilmaisversiossa tuollaista rajoitusta ole?
lisäksi komponentti kuvat jakaantuu kahdelle layerille tplace ja tdocu.
mikähän tuossa mättää.
tuota silkkipainoo en välttämättä tarvi mutta noi kuparilayerit olis kiva saada :wink:
vois kokeilla ITeadin levyjä

Gerberin kohdalla veikkaan ongelmaksi sitä cam-prosessin konfiguraatiota: onko top layer ruksittuna mukaan sille top-gerberille?

Komponenteissa on usein eroteltu niitä muotoja/kuvia eri layereille siten, että esim padien päällä näkyvät muodot on vaikka just tDocu layerilla ja muu osa ääriviivoista esim. tPlace, joten kun ottaa silkkikerrokselle gerberin vain tPlace layerilta (ja tNames) niin sillon ei olis silkkipainoa padien päällä, joka siis vaikeuttaa tai estää juottamisen. Jos ne muodot on väärin jaettu layreille, niin niitä voi muokata kirjastoeditorilla, avaamalla sen Package napin takaa kyseisen komponentin kotelon. Sitten vain jakoavain-kuvakkeesta eli Change työkalulla Layer kohdasta valitsee sen mihin haluaa niitä laittaa ja sitten vaan kilkkailee ne viivat läpi, jotka haluaa kyseiselle layerille. Info työkalulla voi tarkistaa millä layerilla ne mitkäkin viivat on tällä hetkellä.

noniin muut ongelmat korjattu tuo silkki jäi vielä ,mutta sitä en tarvitse.
Iteadin sivulla maininta board outlines pitää sisältyä jollekkin layerille.
onko se automaattisesti tuossa dimensions layerilla vai pitääkö erikseen tehdä jotenkin

Tarkoittaa että sen pitää olla jossain gerberissä mukana. Eli joko kuparikerroksissa, silkkikerroksella, jepissä tai soldermaskissa. Varmaan paras olisi olla silkkikerroksella, tai sitten kuparilla. Eli gerberiä tehdessä pitää ruksia se dimensions layer mukaan jommallekummalle. Ei taidettu mainita sen viivan leveydestä mitään? Oletuksena se levyn reunaa esittävän viivan leveys on Eaglessa nolla, ja ainakin Olimex halusi siitä muistaakseni >= 10mils levyisen ja juurikin silkki- tai kuparikerrokselle.

Iteadin sivuilta sai ladattua Cam filen mikä otti tuon dimensions layerin mukaan useampaankin gerberiin. ja siinä oli kaikki muutkin mitkä tarvitaan.en tiedä mistä johtui tuon top layerin puuttuminen ,mutta kun latasin uudelleen tuon cam filen ja laitoin eaglen tiedostoihin niin sitten se tuli niinkuin piti.