DealExtremen ~5 euron BT-moduuli

DealExtreme myy (tällä hetkellä) $7.20 hintaista Bluetooth-modulia jolla pitäisi onnistua sarjamuotoinen jutustelu suoraan. Piirisarja on laadukas Cambridge Silicon Radio ja levyllä on valmiina antenni.

http://www.dealextreme.com/p/wireless-bluetooth-rs232-ttl-transceiver-module-80711

Tilasin yhden tuollaisen kokeeksi mutta en ole vielä ehtinyt koittaa. Ainakin on pieni! Alla muutama kuva.

Itse tilasin eBay-kauppiaalta saman näköisiä moduuleita 4 kappaletta joskus kuukausi pari sitten. En ole ehtinyt koittaa kuinka toimivat, mutta jossain keskusteluissa olen nähnyt, että RTS- ja CTS-pinnit olisivat jotenkin huonot toiminnaltaan, eli kunnon flow-controllia ei saisi aikaan. Mikäli RFCOMM-yhteys pelaa hyvin, tarpeeksi kattavat AT-komentosetit löytyvät datalehdestä ja flow-control pelaa, niin en näkisi syytä miksei tuosta moduulista olisi moneenkin hommaan.

Taisivat maksaa eBayssa jotain 3,5 euroa kappale postilaatikkoon toimitettuna.

Kerrohan käyttökokemuksia kun ehdit testata?

Meillä läppärissä bluetooth versiota 2.1 ja tämä moduli näyttäisi olevan v2.0. osaavatkohan keskustella keskenään vai tarvineeko hommata samanversion palikka läppäriin?

Kyllä Bluetooth-laitteiden pitäisi olla aina alaspäin yhteensopivia. Eli toiminee :slight_smile:

goodluckbuy.com/serial-bluet … pin-1.html

Samaa saa GoodLuckBuysta taustalätkän kanssa, eli toimii protoiluun jne erinomaisesti. Tämä myöskin tottelee ihan iloissaan 5V syöttöjännitettä.

Itse olen noita muutaman kipaleen ostanut ja molemmat toimineet erittäin hyvin, joskin baudrate on vain 9600, enkä ole vielä ainakaan löytänyt keinoa sitä muuttaa… Muuttaminen ei tunnu onnistuvan ainakaan AT-komentojen kautta, ei vaikka kikkailee vetämällä yhden pinnin maihin, jonka pitäisi pistää värkki oikeanlaiseen tilaan.

Tilailin muutaman kipaleen testiin noita. Ensimmäinen olisi tarkoitus sijoittaa korvaamaan satelliittivirittimen sarjaportti. moduli tulisi prossun (sti5512) ja max202 väliin ja laitteen sisään piiloon ja tarvittaessa antenni takaseinästä läpi…

Vaikuttaa mielenkiintoiselta. Muista ottaa paljon kuvia ja tehdä vaikka lukija-artikkeli tuosta! Itse ajattelin aloittaa vaatimattomammin ja piirrellä ensin tuolle kortille pieni breakout-levy.

Näin lakon aikana kerkesin värkätä hetken tuon modulin kanssa. Ajatuksena oli muuttaa sarjaliikenne nopeus tarvittavalle tasolle oletuksena olevan 9600 sijaan. moduli ei vaan näyttänyt vastaavan AT komentoon. Oli vastaanottava portti rikki sarjaliikennepiiristä joten tältäiltaa saa jäädä tuo projekti.

Moduli kytkettiin nuppineuloilla koekytkentäalustaan. polkot modulin ympärillä pitävät vain nuppineuloja paikallaan.

btw. löytyisikö kicadille kirjastoa tälle modulille?
Image1.jpg

Kipe: mikäs firmware sinulla modulissa?
linvorissa, jota DE myy, ei tarvitse mitään pinnikikkailuja jotta pääsee at komennoilla leikkimään.

pääsin muuttamaan baudit ftdi:n usb-serial mokkulalla tuohon testikappaleeseen.

Tinailin parimodulia jalalliseksi helpottamaan protoilua, alempaan kytkettynä myös isp portti.
proto2.jpg
proto.jpg

Tuli itselläkin tilattua pari tuommoista ja on tullut jo vähän testailtuakin.
Kantomatkaa tuntuu olevan ihan hyvin, ei ainakaan omassa kämpässä loppunut kesken (~15m).

Kysymys kuuluukin, tietääkö joku mitä bluetooth sniff-modea tuo käyttää ja voiko sitä vaihtaa? Tuon controllerin speksejä kun tuijottaa mikä tuossa levyllä on niin näyttää olevan aika dramaattinen vaikutus virrankulutukseen tuolla sniff-modella (30ms = 19mA vs. 1.28s - 0.42mA). Ajattelin iskeä tuon modulin paristokäyttöiseen laitteeseen joten pitäisi saada virrankulutus minimiin.

Toiseksi, onko joku kokeillut ympätä eri antennia tuohon?

Jos joku parempi firmware modulissa kuin tuo linvor niin mahtaa onnistua ihan at komennoilla.

Saattaa onnistua linvoriin spi portin kautta. hirvitt√§v√§ m√§√§r√§ asetuksia sielt√§kautta ja jossain ‚Äúpiilotettuna‚ÄĚ vilahti tuo sniff modekin kun pikaisesti tutkailin. Lis√§sin tuonne lukija artikkelin spi:n kautta asetusten k√§pistelyst√§