CD-soittimen moottori

Semmosella asialla, kun kyseessä on yksi vanha cd-soitin, jonka lukupää alkoi olemaan jo aikansa elänyt. (Philips CDM3, about 80-luvulta) Soitin toimi hienosti muuten, paitsi joka kolmannella kerralla suostui lukemaan levyä ja 2 kertaa kolmesta soitin ppyöritti levyä kyllä, mutta laseri ei selkeästi löytänyt levyltä toistettavaa.

Jostakin päin maailmaa löydettiin samanlainen lukija joka laitettiin tilaukseen. Toimitusta odotellessa soittimella soiteltiin vaihtelevalla menestyksellä musiikkia. Eräänä päivänä levy ei jaksanut enää pyöriä. Levy aina pyörähtää muutaman kierroksen ja sitten pysähtyy. Tätä soitin yrittää muutaman kerran välillä nytkäyttäen levyä väärään suuntaan, jota toimiessaan ei tehnyt (vaikka ei olisikaan tunnistanut levyä)

Nyt kun saatiin uusi lukup√§√§ yksikk√∂, miss√§ siis mukana py√∂ritysmoottorikin, tilanne on edelleen sama, levy ei ‚Äújaksa‚ÄĚ py√∂ri√§. Ep√§ilem√§tt√§ laseri nyt lukisi paremmin, mutta jostakin syyst√§ levy ei en√§√§ jaksa py√∂ri√§.

En siis jaksaisi uskoa että moottori itsessään olisi hajallaan, koska silloin meillä olisi jo kaksi identtisesti hajonnutta moottoria.

Millä periaatteella nuo levyjen pyöritysmoottorit toimivat? Vaikuttaa harjattomalta. Mistä hakemaan vikaa?

Edit:
Tässä on vielä muutama kuva, missä näkyy itse lukija yksikkö ja lukijan alla oleva kortti, johon siis lukija kytketään. Itse lukija yksikössä leveämpi kaapeli menee suoraa rakenteista läpi laserpäälle. eli tulisiko sieltä nyt se musiikki = digitaalinen tieto. Joka sitten puretaan musiikiksi servokortilla TDA5708 piirillä.