Auto power off chippi

Pitkään vireillä ollut esr mittari projekti on nyt edennyt vaiheeseen 2 eli toisin sanoen päätin rakennella toisen mittarin kun se 1 ainoa on yleensä siellä missä sitä ei tarvita. Tähän versio 2:n lisäilin 555:llä kötöstetyn kytkennän joka katkaisee 2:lla transiittorilla asetetun käyttöjännän määritetyn ajan kuluttua.
Onko lukijoilla tullut vastaan joku valmis lutikka tuon 555 hässäkän tilalle`? plussana olisi tietenkin helppo saatavuus, kenties vaikka samppelina.
levykuvakin on jo aikapäiviä ollut piirrettynä mutta sehän on vielä muutettavissa.

Entä joku vähavirtainen kontrolleri, joka katkaisee virrat ja menee nukkumaan tietyn ajan jälkeen, kun nappeja ei paineta esim. PIC/ AVR ?
Nanowatt PiCit kuluttavat muutaman kymmenen nA nukutettuna.

Kävi mielessä kyllä mcu:n käyttö hieman enemmänkin kuin pelkästään nukuttamaan mutta päätin nyt kuitenkin pysyä tuossa hyväksi todetussa designissä. Eli tässä nyt haettiin plugundprei ratkaisua. Pikaisella tämänpäivänkään googlettelulla ei oikein osumaa löytynyt joten taidan antaa olla tuon triplavitosen tuossa.

Eikös saman asian palvele konkka ja trankku?

http://www.bowdenshobbycircuits.info/page2.htm#relay_i.gif

Konkka sydeemi ihan hyvä ja simppeli johonkin pienen virrankulutuksen laitteeseen ja kunhan ei tarvita pitkää viivettä.
Tähän laitettuna, ajatellulla viiveellä, konkat ilmeisesti veisivät pinta-alaa enemmän kuin tuo 555 oheiskomponentteineen. värkki tulee halppis yleismittarin koteloon ja sinne ei enempääsä tavaraa mahdu.

Voihan konkan purkautumista hidastaa vastuksella. Tarpeeksi iso vastus niin aikavakion saa riittävän isoksi :slight_smile:. Virrankulutuskaan ei ole ongelma, koska eihän RC piirillä ohjata kuin fettiä/transistoria - ihan kuten 555 tapauksessakin.