Arduino Pro Mini Watchdog

Tuli tässä vähän ongelmia arduinon kanssa, niin rupesin kysymään apua jos osaisitte neuvoa tai antaa vinkkiä seuraaviin asioihin:

  1. Olen aikaisemmin tehnyt koodia Arduino Unolla (ATmega328P) ja nyt hommasin Arduino Pro Mini:n (ATmega328P)… Saan koodin ladattua Pro Minille ongelmitta, mutta kun testaan tuota watchdog:in toimintaa Pro Mini:ssä, niin se ei jostain syystä siinä toimi vaikka täysin sama koodi toimiikin ongelmitta Arduino Uno:ssa… Eli Uno:ssa se tekee resetin, mikäli ei ruokita watchdog:ia, mutta Pro Mini:ssä tämä resetointi ei tapahdu…

Epäilen, että voisiko syynä olla, että Pro Minissä ei jostain syystä ole toiminnassa toi watchdog tai sen resetointi…? Mutta mihin tämä ongelma jää, voisiko se jäädä Pro Mini bootloaderiin vai sulakkeiden asetuksiin tms…?

  1. Mitä kaikkea tarvitaan sulakkeiden asettamiseen…? Tarvitaanko joku erillinen ohjelmointilaite tms…? Ja voisiko noiden sulakkeiden asettamisessa Pro Mini:lle hyödyntää Arduino Uno:a…?
  1. jos epäilet että se on bootloader vika ja minipron speksit on suunnilleen samat kuin uunossa niin vaihda uunon bootloaderi(optiboot?).
  2. tarvitset joko erillisen ohjelmointilaitteen esm. avrisp tai printteriporttin kautta onnistuu helposti muutaman vastuksen avulla tai voit käyttää uunoa ohjelmointiin(tästä ei ole omakohtaista kokemusta mutta olikohan tähän joku juttu examplesin alla). fuset kullekkin laudalle on boards.txt tiedostossa low- high ja extented asetuksina. sinne kun viilaa sopivat asetukset fuseille ja polttaa bootloaderin uusiksi. Fuse bittejä voi tutkia tarkemmin esm.http://www.engbedded.com/fusecalc täällä.
    Erillistä ohjelmoijaa käytettäessä piti preferences filuun muuttaa muistaakseni programmer = bootloader muotoon programmer = avrisp tai programmer = parallel tai joku muu sopiva.
    ja pitiköhän programmers.txt filuun lisätä/muuttaa sopivat asetukset.
    Tarvittaessa voin kirjoitella tarkemman selostuksen asiasta…
    Tämä siis jos haluaa käyttää arduino ideä hommaan.

Fuse muutokset onnistuu muutenkin esm. avrdudella, avrstudiolla jne.

spien ja rsten fuseja ei kannattane mennä muuttamaan.

Kiitoksia hyvistä vastauksista…

  1. Onnistuuko tuon UNO:n bootloaderin heittäminen ihan suoraan, kun kyseessä on Pro Mini, joka on 3.3V/8MHz…? Tätä unohtui mainita tuossa ensimmäisessä viestissä… Ilmeisesti jos kyseessä olisi toi 5V/16MHz, niin silloin onnistuisi…

  2. Toi olisi kyllä hieno homma, jos UNO:lla saisi bootloaderin ladattua… Examplesin alla on kyllä esimerkki, mutta jostain luin, että UNO:lla se ei toimisi…? Jos jollain on tästä asiasta varmuus tai on saanut sen toimimaan tai jos on joku muu konsti miten UNO:lla saa bootloaderin poltettua Arduino Pro Mini:lle, niin olisin halukas kuulemaan…

mahtaa toimia tuolla !?!>>> optiboot_pro_8mhz löytyy hardware > arduino > bootloaders > optiboot hakemistosta
Fuset varmaan tarvii miettiä kohilleen…

  1. Onkohan kellään käytännön kokemusta siitä saako Arduinon Uno alustalla poltettua jollain tapaa bootloaderin toiselle Arduinolle, kuten Arduino Pro Minille…?

  2. Sekä onko kukaan törmännyt samaan ongelmaan, että Arduino Pro Mini:ssä (3.3V/8MHz) watchdog ei tee resettiä, kun jätetään ruokkimatta watchdog vaan koodi jumiutuu kun pitäisi tehdä resetti…

Kuiteskin sama koodi tekee resetin Arduino Uno:ssa (5V/16MHz), kun jätetään ruokkimatta watchdog…

Helpottaisi, kun tietäisi varmasti, että mihin toi ongelma jää, jos joku muu olisi paininut saman ongelman kanssa…