Arduino - EasyDriver Stepper Motor Driver - 600 mA stepperm

Tilasin RS componentsista kahdeksanpinnisen (vai miten se nyt sanotaan?) askelmoottorin, jonka current per phase (miten tämäkin sanotaan suomeksi?) on 600 mA (mitä tämä tarkoittaa?).

Varsinainen kysymkseni on, pitääkö minun hankkia EasyDriver Stepper Motor Driver (linkki viestin alla) voidakseni pyörittää tätä askelmoottoria 12 voltin akulla? Niin ja mikrokontrollerina käytän Arduino Unoa…

Käytin aikaisemin heikompitehoista askelmoottoria, jonak current per phase oli alle 500 mA:ta, joten pystyin käyttämään askelmoottorin ohjaimena ULN2803A:a. Tässä kuitenkin käsittääkseni on rajoituksena 500 mA:ta.

Siis onko EasyDriver Stepper Motor Driver ratkaisu ongelmaan?

Ohessa vielä linkki hankkimaani askelmoottoriin: fi.rsdelivers.com/product/rs/dsh … 40458.aspx

Ja tässä linkki EasyDriver Stepper Motor Driverin sivuille:
schmalzhaus.com/EasyDriver/

Valaiskaa tyhymää!

Tilasin RS componentsista kahdeksanpinnisen (vai miten se nyt sanotaan?) askelmoottorin, jonka current per phase (miten tämäkin sanotaan suomeksi?) on 600 mA (mitä tämä tarkoittaa?).
Ok. tämä 8-pinninen askelmoottori tarkoittaa, että siinä on 4 kpl erillistä käämiä.
ja current / phase tarkoitta, että jokaiseen näihn 4.ään erilliseen käämiin voidaan maksimissaan syöttää 600mA l. 0.6A.n virta. Yleensä askelmoottorin ohjaukseen käytetään ok. moottorille sopivaa ohjainta(ne on oikeastaan PWM ohaimia[PWM tarkoittaa pulssinleveysmodulaatiota]). KO.homman voi tehdä myös Arduinolla, onhan siinä PWM ulostuloja 6 Kpl (pinnit 3, 5, 6, 9, 10, 11), joista tarvitset vain 4 Kpl. Mutta siitä puuttuu silloin moottorin virransäätely joka on näihi moottoreihin tarkoitewtulla ohjaimella. Ohjaina käyttämällä ohjlmakoodikin on helpompaa, kun ei tarvitse huolehtia kun kahdesta pinnstä CK ja Direction’ista, jossa CK on kellopulssi, joka määrää kuinkamonta askelta mooottori ottaa.
Direction taas määrittelee askelten suunnan. Kyllä itse ostaisin moottoriin sopivan ohjaimen, välttyisin Arduinon tai Moottorin rikkoutumiselta…