Akvaarioon led-nauhat

Hei

Olen aloittelija ja kysymykset ovat sitä tasoa. Haluan korvata akvaarion loisteputket led-nauhoilla. Eli nauhat tulisivat akvaarion päälikannen alapuolelle, vedenpinnan yläpuolelle. Nauhat kiinnittäisin loisteputkien heijastimiin tai kehittäisin jotkut uudet heijastimet. Dx:sta löysin tälläiset, voinko näillä koota toimivat valot ja enkä polta taloa?

Led nauhat 2 kpl:
Waterproof 1-Meter 30-LED 4.5W Light Strip - White (DC 12V)
http://www.dealextreme.com/p/waterproof-1-meter-30-led-4-5w-light-strip-white-dc-12v-16211

Virta liitin:
5.5 x 2.1mm CCTV DC Power Female Jack Connector (10-Pack)
http://www.dealextreme.com/p/5-5-x-2-1mm-cctv-dc-power-female-jack-connector-10-pack-44060

Muuntaja:
AC to DC 12V 1A Power Adaptor with 5.4mm DC Plug - EU Type (110~240V)
http://www.dealextreme.com/p/ac-to-dc-12v-1a-power-adaptor-with-5-4mm-dc-plug-eu-type-110-240v-15991

Led-nauhoista yhdistäisin + ja - -johdot yhteen ja jack-liittimeen. Ja jack-liittimen muuntajan liittimeen.

Tarvitsenko jotain komponentteja mihinkään väliin?

Kiitos.

Vilkaisin linkit nopeasti ja setti näyttäisi kyllä ihan toimivalta. On tietty hyvä juttu, että tuo ledinauha on tai ainakin pitäisi olla vedenpitävä, kun melaperät kuitenkin roiskivat vettä välillä ilmaankin.

Usein nuo DX:n parin euron muuntajat ovat hieman riskialttiita, mutta jos koeajat tuota vaikka päivisin kun olet kotona jonkin aikaa, niin varmaankin uskaltaa käyttää :wink:

Millä tavalla riskiallttiita?

Noh, yksi alkoi lämpenemään varsin voimakkaasti ja toinen päästi savut 10 sekunnin käytön jälkeen. Kyllähän DX lähettää uuden tulemaan kun laittaa reklamaatiota, mutta suosittelen testiajoa jonkin aikaa ennen kuin jättää yksinään pöhisemään talo tyhjillään :slight_smile:

Kiitos kommenteista.

Nyt on 2 kpl led-nauhat kiinni ja toiminnassa. Valovoima ei ole lähellekkään loisteputkien tasoa, mutta toimivat hyvin ja olen tyytyväinen.

Muuntaja kyllä lämpiää aika paljon, taitaa mennä vaihtoon.
LedValot_002.jpg
LedValot_001.jpg

Mitenkäs kasvit? Käsittääksenihän akvaariokalat eivät paljoakaan piittaa valon eri aallonpituuksista, mutta kasvit tarvitsevat elääkseen juuri tiettyjä aallonpituuksia.

Riittääkö ledit?

Näin minäkin olen ymmärtänyt että valot eivät ole kaloille, vaan kasveille ja katsojille. Ja käsittääkseni ledit eivät riitä kasveille.

Ajautuksenani on että ledit olisivat kaiket päivät päällä “arkivalona” ja loisteputket muutaman tunnin päivässä ja “juhlavalona”. Nyt vaan tuon Juwel-valaisimen kuristin taitaa olla rikki, eikä tuota valaisinta näytä saavan auki. Uusi valaisin maksaa 180€!