2.4 GHz vahvistin

Ongelmana on langattoman anturin heikko kantama: peruslähetin on RF24, sellainen malli jossa on olevinaan vahvistin… Kantama vaan ei ole kovin kummoinen. 2.4 GHz taajuus taitaa olla sellainen, että ei läpäise kovin hyvin seiniä.

Tarvis olisi siis vahvistaa lähtevää signaalia. Jonkin kytkennän löysin, jossa käytetään muistaakseni MRF-transistoria. Näytti yksinkertaiselta. Olisiko vinkkejä tämmöisen pääteasteen tekoon (en kaipaa mitään megatehoja)?

Onko muuten millanen kotelointi ja miten maatasoja lähellä. Eli ei mitään kiinteetä metallia antennin lähellä häiritsemässä antennin toimintaa.

Noissa moduuleissa taitaa olla jo max lähetys tehot käytössä tuolle 2.4 GHz alueelle.

Eikö toi nRF24 piiri tee 2 suuntasen linkin eli kohtuu hankala tehdä discreetti kompoilla mitään vahvistinta. Piirissäki suoraan antenniliitäntä eli RX/TX mixerit+filtterit on piirin sisällä.

nRF24 tekee 2-suuntaisen linkin, ja tiedän että käyttämällä vahvistinta ylitetään normit. RF-jutut eivät ole omaa aluettani (jos nyt mikään on), mutta kaipaisin tosiaan jotain vahvistusta.

Kytkentä circuit-projects.com/rf-radi … ge-11.html

Näyttää aika simppeliltä, ja MRF5812-transistorejakin on saatavilla kohtuuhintaan.En tiedä ollenkaan, voisiko tämän häkkyrän pistää RF24-moduulin perään.

Tiedän kyllä että näissä ei parane kasvattaa tehoja tappiin (eBaysta löytyy 10W vahvistimia), ja jos RF24LNA-moduulin speksit pitäisivät paikkansa, mun ei tarvitsisi tätä asiaa miettiä… tuntuu että “kiinalisää” on aina vähintään 200% mitä spekseihin tulee.

Piirin lähetintehoksi on merkatti 0dBm eli 1mW

Tosiaan ei toi vahvistin toimi, kun pitäs olla kaksisuuntainen. Jos tossa piirissä olisi erilliset RX ja TX pinnit, niin sitte vois vahvistimen tehä.

Paljonko nyt on tuo kantama?

  • Juha

Kantama on parhaimmillaan ehkä 20-30 metriä, kun laiteparin välillä
on suora näköyhteys. Tämä siis versiossa, jossa on vahvistin ja ulkoinen
antenni. Heti kun väliin tulee esteitä, niin kantama tietty pienenee.En
tarvitsis tähän mainittuun matkaan kuin noin puolet lisää, niin olisi hyvä.