12 voltin lähdejännittellä 12 voltin PWM driver

Olisi tarvetta sijoittaa autoympäristöön (jännitevaihtelut 10 ja 15 välillä) PWM ohjain joka ohjaa 100-150 hetrsin taajuudella 12 voltin käyttölaitetta. Pulssinleveyden kontrollointi pitäisi pystyä hoitamaan potikalla (säätövastuksella). Kokonaisvaltaisista ratkaisuista korvaus suoraan tilille :nerd: lisätietoja voi kysellä tässä threadissa. Puhelinnumero YV:llä

bittielmeri

No helpoin ja yksinkertaisin tulisi tuosta:
http://www.dprg.org/tutorials/2005-11a/index.html Analogisen konkan purun, potikan käyttäytyminen jne tekee tuon säädöstä ehkä epälinearisen.

Toisaalta onko jotain muita temppuja toivottavana kuin käyttöjäniksen nitkuttelu?

Piirtelin tuossa reilun kympin osat maksavan mikrokontrollerikötön hätäseen (sen näkönen kuvakin) ja no. Se on siinä.

Ongelma kaiketi noissa molemmissa on helposti, että nollalla kanava on karvan verran auki ja 100 hetken kiinni. Se voidaan tietenkin kompensoida MCU:lla. Ja tuo 88 on vain ainoa piirtämäni pieni MCU. Pienemmän voi ja sietääkin siihen tunkea.

Paljonko virtaa tarvitsee ulosotosta saada? Minkälaiseen koteloon tuollainen tarvitsee tunkea? Tarvitseeko olla oikea piirilevy? Onko tilanpuute? Miksi juuri tuo taajuus? Sopivalla Q1:llä tuosta kiskoo noin ämpärin virtaa. Isommissa voisi olla sitten jo kiva idea rakentaa hakkuri. Lisäksi kytkentä ei ihan 5V volttiin mene, mutta senkin saa siihen tungettua pienellä säädöllä.

Ja ihan vain varmistukseksi, että mitä meinaat rakentaa ja oletko varma, että haluat juuri PWM-säätimen etkä vaikka Neuvostoliiton kansallislaulua piipittävää sinistä vilkkulediä?

Sen verran suunnitelmiin muutos että käyttölaite tuleekin olemaan 12 voltilla toimiva solenoidi, ei siis 5 volttinen.

Tää lisäys jo itsessään ansaitsee kunniamaininnan väsyneen päivän pelastamisesta :slight_smile: