1-wire ja python

Moi

Ostin tuollaisen iButton Starter Kitin http://www.fuchs-shop.com/de/shop/15/1/13372099/ joka sisältää DS9490R USB/1-wire adapterin ja DS1921G iButton lämpötilanapin.

Tarkoituksena olisi tehdä Pythonilla esim. kodin lämpötilan mittauksia.

Aloitin homman tämän ohjeen mukaan http://owfs.org/index.php?page=quickstart-guide eli asensin owfs, ow-shell ja ownet python modulen.

Olen aloittelija python -ohjelmoinnissa ja en oikein pääse alkuun tuossa hommassa. Olen yrittänyt tehdä esim tälläistä ohjelmaa http://stackoverflow.com/questions/113185/how-do-i-use-owfs-to-read-an-ibutton-temperature-logger mutta noissa kaikissa tuodaan ow -kirjasto (import ow) ja minulla se ei toimi.
Saako tuon kirjaston miten asennettua ubuntuun? Muutenkiin vihjeet tähän aiheeseen on tervetulleita :slight_smile:

Uudessa ubuntussa (taisi tulla vasta 12.04:ssä, ehkä vasta 12.10) onnistuu asentamalla paketti “python-ow”.

Tämän jälkeen esim. lämpötila-anturit voidaan lukaista vaikkapa seuraavanlaisella koodilla:

import ow ow.init('u') s = ow.Sensor('/anturinosoite') s.useCache(False) print s.temperature

Kannattaa myös huomata, että lämpötilan arvo 85 merkkaa anturilla virhettä…

En osaa auttaa Pythonin kanssa, mutta varoittaa voin ohjelmoinnin vaaroista.

Ohjelmointiin on kaksi tapaa. se vaikea ja se täysin mahdoton. Olet kulkemassa täysin mahdotonta polkua. Aloita Hello Worldista, laajenna ymmärrys olioihin ja kielen muihin ominaisuuksiin. Hyökätessä vaikeisiin asioihin nyt noin aluksi, teet rivoa koodia ja huonoa suunnittelua. opettele helpot ensin ja mieti miten asian voisi tehdä vielä yksinkertaisemmin. useimmat asiat ovat yksinkertaisia.

Jos joskus joudut kopioimaan koodia ohjelmasi sisällä, olet tehnyt ohjelmasi väärin. Tee uudelleen. oikein. Sitten ei ole pakko jos tarjoat rahan alaista koodia. Itselle ja maailmalle kelpaa vain priima, sillä ne arvostelevat koodisi.

learnpythonthehardway.org/ Suosittelen. Tein nuo harjoitukset soveltuvin osin bashilla aikoinaan :slight_smile:

Itsehän en puhu ainoataan P:llä alkavaa kieltä, kuten python, perl tai perhanan java. Enkä ole erityisen hyvä ohjelmoimaankaan.

Onnea valitsemallasi kulkusuunnalla.